LASDER’de Korhan UL Dönemi

LASDER Genel Sekreterliği ve İktisadi İşletme Genel Müdürlüğü görevine lastik dünyasının deneyimli isimlerinden Korhan UL atandı

Lastik Sanayicileri Derneği’nde (LASDER) Genel Sekreterlik görevini bundan böyle Korhan UL yürütecek. Profesyonel çalışma hayatına 1978 yılında Goodyear’da başlayan Korhan UL, lastik dünyasının deneyimli isimlerinden. Ekonomi alanında eğitim gören UL; 11 yıl krediler, planlama, insan kaynakları, hissedar ilişkileri, kurumsal yönetim ve hukuk birimlerindeki çalışmalarını takiben 23 yıl boyunca Goodyear Lastikleri T.A.Ş.’nin genel sekreterliği görevini yürüttü.

Korhan UL, bu görevini sürdürürken aynı zamanda 2009-2012 yılları arasında Goodyear’ı temsilen LASDER’de yürütme komite üyesi olarak da çalıştı. UL, 1.Ocak.2013’ten itibaren LASDER’e Dernek Genel Sekreteri ve İktisadi İşletme Genel Müdürü olarak atandı.

2013 yılı ÖTL toplama hedefi 125 bin ton

LASDER Genel Sekreteri Korhan UL, LASDER’in 2013 yılı hedef ve faaliyetlerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: ‘’2012 yılı yenileme pazarı satış rakamları ve Bakanlığın tespit etmiş olduğu yüzde 70’lik toplama oranı dikkate alındığında 2013 yılı kotamızın yaklaşık 125.000 ton seviyelerinde olacağı görülmektedir. Bu konuda gerekli ihaleler yapılmış, yükleniciler, geri kazanımcılar tespit edilmiş olup, 2013 yılı toplama ve geri kazanım çalışmaları yeni kotamıza ulaşmak üzere sürdürülmektedir.

LASDER, 2013 yılı içinde çeşitli görsel ve yazılı iletişim imkanlarını kullanmak suretiyle araç sürücülerine ulaşarak yeni lastik aldıklarında araçlarından çıkan eski lastiklerini (ÖTL) yeni lastik aldıkları satış noktalarına bırakmalarının gerek çevreye gerekse Türkiye ekonomisine yararını anlatmayı hedeflemektedir. Sektörel eğitime ağırlık verilecektir. Basılı ve görsel malzemeler, filmlerle eğitimler verilecek. Mobil tanıtım aracı ile tır, kamyon, taksi gibi araç kullanıcılarının toplu olarak bulundukları noktalarda bilgilendirme çalışmalarına devam edilecektir. Çeşitli radyo kanallarında ve yerel televizyonlarda yer alacağız. Söz konusu faaliyetlerin ilgili hukuki mevzuat çerçevesinde yürütülmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Sektörün daha bilinçli ve disiplinli çalışarak faaliyetlerin kalitesinin artması için gerek yüklenicilerle gerek ise ÖTL kullanıcıları ile çalışmalar yapacağız.’’

Kısaca LASDER:

BRISA, CONTINENTAL, GOODYEAR, MICHELIN VE PIRELLI, Türkiye çapında örgütlenmiş satıcılarından, servis sağlayıcı, tamirci ve benzer organizasyonlardan, Ömrünü Tamamlamış Lastikler’in toplatılması, taşıtılması ve uygun yöntemlerle geri kazandırılması amacı ile bir araya gelerek, 2007 yılının Nisan ayında kar amacı gütmeyen Lastik Sanayicileri Derneği LASDER’i kurmuşlardır. 2008-2010 yıllarında BAYTUR, ÇELİK MOTOR, İNCİTAŞ ve ANLAŞ’ın katılımı ile derneğin üye sayısı dokuza çıkmıştır. Çelik Motor’un 2011 yılı sonunda üyelikten ayrılmasıyla birlikte bugün üye sayısı 8’dir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak projeler yürüten LASDER, ÖTL’leri toplatmak ve geri kazandırmak amacıyla çalışmaktadır. LASDER’in ÖTL konusunda lastik üreticilerini, satış noktaları çalışanlarını ve kamuouyunu bilinçlendirme çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir