Kiler’in tercihi Ford Cargo

Perakende, inşaat, turizm ve enerji gibi birçok farklı sektöre hizmet sunan Kiler Holding, filosunu Ford Cargo’lar ile genişletiyor. 32 ilde faaliyet gösteren Kiler, mevcut 171 mağazasını 200’e çıkartmayı hedeflerken, tercihi Ford Cargo yol kamyonları oldu. Nisan ve Mayıs aylarında toplam 12 adet 2526 yol kamyonu teslim alan holdingin filosunda 40 adet Ford Cargo bulunuyor. Ford Cargo’ları Ford Otosan Kamyon Bölge Müdürü M. Caner Sinanoğlu, Kiler İdari İşler ve Satınalma Müdürü Cemal Dilmaç’a teslim etti. Teslimat törenine Çetaş Tic.Vas Genel Müdürü Serhan Işıldar da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Cemal Dilmaç, birçok farklı sektörde hizmet verdiklerini ve her sektörde en önemli parametrenin kalite olduğunu dile getirerek, “Müşterilere daha yüksek kalite sunmak için daha yüksek kalitede hizmet almamız gerekiyor. Bizler daha da büyümeyi hedeflediğimiz bu dönemde tercihimizi bu yüzden Ford Cargo’dan yana yaptık.

Ford Otosan Kamyon Bölge Müdürü M. Caner Sinanoğlu da törende bir konuşma yaptı. Farklı sektöre hizmet veren ve büyümeyi hedefleyen firmaların tercihi olmanın oldukça önemli olduğunu belirten Sinanoğlu, “Türkiye pazarının en çok tercih edilen 6×2 aracı 2526, uygun işletme ekonomisi ile lojistik sektörünün ilk tercihi olmaya devam ediyor. Ford Otosan olarak bundan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Ford Cargo’lar 50 ülkeye ihraç ediliyor

Ford Cargo’lar, 1,1 milyon m2’lik alana sahip olan Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda üretiliyor. Yurtiçinde 30 yetkili satıcı, yurtdışında 20 distribütör ile müşterilere ulaşırken; Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 50’ye yakın ülkeye ihraç ediliyor.

1500 kişiye istihdam sağlayan Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda aynı zamanda Euro 5 normlarına uygun, çevre dostu Ecotorq motor üretimi yapılıyor. 7,3 lt ve 9 lt silindir hacminde 260PS/320PS/360PS/380 PS güce sahip motorlar yüzde yüz Türk işgücüyle, yüzde yüz yerli üretiliyor. Türkiye’nin kendi markasıyla kendi motorunu üreten tek kamyon markası olan Ford Cargo, yüzde 70 yerlilik oranı ile Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir