İş dünyası trafikte sorumluluk için güç birliğine gidiyor

İş dünyası, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında düzenlenen toplantıda, Türkiye’de trafik güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunmak ve bu çalışmalara yön verecek ortak bir deklarasyon metni oluşturmak üzere bir araya geldi.

Abbott, Aviva Sigorta, BP, Brisa, Ceva Lojistik, Doğuş Otomotiv, Goodyear, Michelin, Renault Mais, Temsa Global, Tofaş, Toyota, Türkiye Petrolleri ve TÜVTURK Araç Muayenen İstasyonları temsilcileri, fikir alışverişinde bulunarak trafik güvenliği alanında yürüttükleri çalışmalardan elde ettikleri deneyimlerini paylaştı.

“Trafikte her an, sorumlu davran” sloganıyla, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan trafikte farkındalık yaratmak ve sorumluluk bilinci oluşturmak için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinasyonunda hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi, trafik güvenliği konusunda iş dünyasını bir araya getirdi. Bu kapsamda yapılan toplantıların ilki, 13 Aralık tarihinde İstanbul Point Otel’de gerçekleşti.

2010 yılında başlayan Trafikte Sorumluluk Hareketi, trafik sorununun çözümünde çoklu paydaş katılımı yaklaşımıyla hareket ederek kamu kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde ve TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarının desteğiyle pek çok başarılı çalışmaya imza attı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, çok katmanlı bir yapıya sahip olan ve toplumun her kesimini ilgilendiren trafik sorununun çözümünde iş dünyasını bir araya getirmek üzere bir girişim başlattı. Şimdiye dek trafik güvenliği konusunda çalışmalar yürüten özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, ilk kez aynı amaç doğrultusunda bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Trafik güvenliği deklarasyonu hazırlanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı başkanlığında düzenlenen toplantıda Abbott, Aviva Sigorta, BP, Brisa, Ceva Lojistik, Doğuş Otomotiv, Goodyear, Michelin, Renault Mais, Temsa Global, Tofaş, Toyota, Türkiye Petrolleri ve TÜVTURK temsilcileri, trafik güvenliği konusundaki kurumsal politikaları ve uygulamaları hakkında bilgi verdiler. Yapılan grup çalışmaları sonucunda, katılımcılar ortak bir deklarasyon metninin içeriği konusunda görüş birliğine vardı. Oluşturulan taslak metin, iş dünyası ile paylaşılarak son halini alacak ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonunda imzaya açılacak.

Deklarasyonun hedefleri
Türkiye’de trafik sorununun çözümünde iş dünyasını ilk kez rekabet üstü bir platformda bir araya getiren ve ilk kez hazırlanacak olan Trafik Güvenliği Deklarasyonu, özel sektör kuruluşlarının trafik güvenliğinin artırılması amacıyla gönüllü olarak üstlenebilecekleri rollerin çerçevesini belirleyecek. Deklarasyon, kurumlara trafik sorununun çözümünde ele alabilecekleri öncelikler konusunda rehberlik edecek, trafik güvenliği konusunda kurum içi ve toplumsal faaliyetlerde bulunmalarını teşvik edecek ve yurt içi ve dışında yapılan başarılı projeleri temel alarak uygulama modelleri önerecek.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir