Honda Nereden Nereye!

Honda Türkiye Kendi Enerjisini Üretiyor

Honda’nın dünya genelindeki karbon emisyonunu azaltma hedefine Türkiye fabrikası, çatısına kurduğu güneş panelleri ile enerji üretmeye başlayarak katkı sağlıyor

“Blue Skies For Our Children – Çocuklarımız için Mavi Bir Gökyüzü” sloganıyla 1970’lerden bugüne çevreyle dost teknolojiler geliştirmeye devam eden Honda, üretimde karbon emisyonunun düşürülmesinden yakıt hücreli (hidrojen ile çalışan) araçlara kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle karbon emisyonunun düşürülmesi konusunda AEE Ateş Renewables ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında Honda, aktif olarak kullanmadığı çatılarını, hem gelir getiren bir enerji üretim tesisine dönüştürdü hem de karbon emisyon hedeflerine önemli bir katkıda bulundu. Honda, bu sayede yılda 124858 kwh (bir evin 50 yıllık enerji tüketimine denk) elektrik enerjisi elde etmeyi hedefliyor.

Honda Türkiye Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sümer “Geçtiğimiz yıl 2020 hedeflerimiz kapsamında tüm dünyadaki üretimlerimizde kullanılan CO₂ emisyonunu %30 oranında azaltmayı hedeflediğimizi paylaşmıştık. Biz de Honda Türkiye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” dedi.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir