Hisarlar Grup rayda giden arazi aracı geliştirdi

Türkiye’nin ilk yerli 4×4 arazi aracı TURKAR şimdi de demiryoluna çıktı

Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli 4×4’ü TURKAR’ın yeni üst yapılı aracı ‘Demiryolu Hat Bakım Onarım Aracı’ EMERA tanıtıldı. Hem karayolunda hem de rayda gidebilen EMERA 4×4 ile ekipler demiryollarındaki arızalara ve bakım ihtiyaçlarına kısa sürede yanıt verebilecek. En zorlu arazi ve iklim koşullarında bile kullanılabilen EMERA 4×4, gerektiğinde vagon çekici olarak da hizmet veriyor.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk yerli 4×4’ü TURKAR’ın yeni üst yapılı aracı ‘Demiryolu Hat Bakım Onarım Aracı’ EMERA tanıtıldı. Hisarlar Grup tarafından üretilen TURKAR EMERA 4×4, gelişmiş özellikleri ile demiryolu hatlarında meydana gelen her türlü arızanın hızla giderilmesini ve bakım ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlarken, gereken durumlar da vagon çekici olarak da kullanılabiliyor. Araç, ön ve arkasında bulunan, takılıp sökülebilen aparatlar sayesinde, raylar üzerinde de güvenli bir şekilde ilerleyebiliyor.

TURKAR EMERA 4×4’ün tüm ayrıntıları ile tanıtıldığı Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı EurasiaRail 2013’de bir konuşma yapan Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, şunları söyledi:

“Türkiye’nin ilk yerli çok fonksiyonlu arazi aracı olan TURKAR 4×4’ü ‘engel tanımayan Anadolu Dağ Keçisi’ olarak tanımlıyoruz. TURKAR 4×4’ün şasisi üzerinde geliştirilen EMERA 4×4 de, diğer modellerimiz gibi, her tür çetin arazi ve iklim koşullarında hizmet vermek üzere tasarlandı. EMERA 4×4 ile demiryolu onarım ekipleri, arıza ya da bakım ihtiyacı nasıl bir coğrafyada meydana gelirse gelsin, bölgeye güvenli bir şekilde ulaşabilirler. Özel aparatları sayesinde, çetin arazi koşullarında olduğu gibi, demiryolunda da atak ve güvenli bir sürüş olanağı sunan aracımızın, saatte 30-40 kilometre hızla geri gitme özelliği de bulunuyor. Vagonların fren sistemi için kullanılan özel hava sistemi ise gerek önden gerekse arkadan vagon çekmede büyük kolaylık sağlıyor. Ray üzerinde gidebilen 4×4 araç ihtiyaçlarını yurt dışından karşılayan kamu ve özel sektör kuruluşları, artık yerli bir ürünü de güvenilir bir iş ortağı olarak kullanabilecekler.”

Hisarlar Grup hakkında:

Eskişehir’de, 9 futbol sahası büyüklüğündeki tesislerinde, tarım makineleri ve yedek parçalarından traktör kabinine, otobüs şasisinden havaalanı araçlarına, demiryolu ve iş makineleri komponentlerinden savunma sanayi makine komponentlerine kadar birçok alanda üretim faaliyetlerinde bulunan Hisarlar Grup, 1974’den bu yana oluşmuş 40 yıllık bilgi birikimi ve endüstriyel deneyimi ile bölgesinde makine imalat sanayinin öncü firmaları arasında yer alıyor.

Yurtiçi ve yurtdışı firmaların nihai ürünleri için ürettiği yarı mamul parça, komponent ve ünite üretiminden, kendi nihai ürünlerini üretebilecek ve kendi markasını yaratabilecek bir teknolojik gelişim ve ekonomik büyüme safhasına girmiş bulunan Hisarlar Grup, Ar-Ge’ye verdiği önem ve bu yönde gerçekleştirilen ciddi yapılanmalar ile tarım makinaları sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek Ar-Ge merkezinin de sahibi olmuştur. Geleceğin ürünlerinin doğmasında ve geliştirilmesinde artış sağlayacak bu merkezde ülkemiz insanlarının temel ihtiyaçlarını ön planda tutmak Hisarlar Grup’un tek gayesidir.

Hisarlar Grup, TÜBİTAK Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri kapsamında desteklenerek, üniversite işbirliğiyle özgün tasarımlar altında üretilen TURKAR 4×4 Çok Fonksiyonlu Arazi Aracı’nı, Türkiye’nin öz markası olarak yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunmaktan büyük onur ve gurur duymaktadır.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir