Görme engelli ve bisikletli yolcular için seyahat engeli kalkıyor

Ulusoy ve Varan Yaza Yeniliklerle Giriyor

Karayolu yolcu taşımacılığında geliştirdikleri uygulamalarla sektörde standartları belirleyen ULUSOY ve VARAN, 2013 yazına yeniliklerle giriyor. Türkiye genelinde 550 noktada hizmet veren ULUSOY ve VARAN, yaz dönemine yeni hat ve uygulamalarla başlıyor. 6 milyon kişinin seyahatte ilk tercihi olan sektörün iki dev ismi ile bu yaz bisikletli yolcular da seyahat edebilecek. Türkiye’de ilk kez otobüs ve terminallerinde Braille alfabesi kullanımına başlayacak olan Ulusoy ve Varan ile görme engelli yolcuların daha kolay seyahat edebilmeleri sağlanacak

Türkiye’nin yolcu taşımacılığı alanındaki köklü isimleri ULUSOY ve VARAN yaza yeniliklerle giriyor. Karayolu taşımacılığında 76 yıldır sektörün standartlarını belirleyen Ulusoy Global Yatırımlar Holding şirketlerinden ULUSOY ve VARAN, sektörde öncü uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 550 noktada hizmet veren sektörün iki dev ismi, yaz dönemine yeni hat ve uygulamalarla başlıyor. Yılda 6 milyondan fazla yolcu taşıyan ULUSOY ve VARAN, yaz süresince Türkiye’nin her noktasındaki tatilcilerin beklentilerini 7 gün, 24 saat kesintisiz karşılayacak.

“SEYAHATTE ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Koşulsuz yolcu memnuniyetiyle harekete eden ULUSOY ve VARAN, yaz dönemi ile birlikte seyahatler esnasında yaşanan engelleri de tarihe karıştırmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ilk kez otobüs ve terminallerinde Barille alfabesi kullanımına başlayacak olan ULUSOY ve VARAN, görme engelli yolcuların daha kolay seyahat edebilmelerini sağlayacak. Yeni sistemde seyahatlere bisikletli yolcular da kabul edilecek.

Yolcuların güvenliği, memnuniyeti ve konforu için hazırlanan 5 yıllık strateji planı doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten ULUSOY ve VARAN Otobüs Grubu Genel Müdürü İmran Okumuş, hayata geçirilen projelerle ilgili olarak; “Her yıl bizimle seyahat eden milyonlarca yolcumuzun mutluluğu için, sektörde ilk olma özelliğini taşıyan farklı uygulamaları hayata geçiriyoruz. Pilot olarak sayılı otobüsümüzün koltuklarına konumlayacağımız Braille alfabesi kullanımını, yıl genelinde filomuzun geniş bir bölümüne yaymayı hedefliyoruz. Sadece otobüslerimizde değil, projeyi terminallerimize yayıp görme engelli yolcularımızın kontrolleri dışında, seyahat erişimlerini kısıtlayan faktörleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Öte yandan 7’den 70’e bisikleti seven bir toplumuz. Yaptığımız araştırmalarda otobüs seyahatlerinde bisikletini yanında getirmek isteyen, ancak bu konuda mağduriyet yaşandığını tespit ettik. Filomuzda yaptığımız düzenlemelerle, rezervasyon yaptırarak bisikletiyle birlikte gelen yolcularımızı da ağırlayacağız” dedi. Önümüzdeki dönemde farklı uygulamaların da hayata geçirileceğini söyleyen İmran Okumuş, yaz süresince seyahat mağduriyeti yaşanmaması için seferlerde ve seyahat noktalarında düzenlemeye gidildiğini, Türkiye’nin 550 noktasında tüm beklentileri karşılayacaklarını vurguladı.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir