Goodyear’dan aktif frenleme teknolojisi

Lastik endüstrsinde devrim yaratan “Aktif Frenleme Teknolojisi” ile normal lastiklere oranla kuru zeminde 2 metre daha kısa fren mesafesi sağlayan Eagle F1 serisinin yeni veliahdı “Eagle Asymmetric II”, çevreci özellikleriyle de fark yaratıyor…

Goodyear, Eagle F1 serisinin yeni veliahdı “Eagle Asymmetric II”’yi tüketicilerin beğenisine sundu. Yaz lastiği serisinin son temsilcisi olarak adlandırılan bu yeni model, fren mesafesini kısaltan yenilikçi teknolojisi “Aktif Frenleme” (ActiveBraking) ile rakiplerine ciddi bir fark atıyor. Ultra yüksek performansıyla tüketicilerin tüm taleplerine yanıt veren Eagle Asymmetric II, bugüne kadar katıldığı tüm testlerde kazandığı birinciliklerle de pazarın lider ürünü olduğunu ortaya koyuyor.

Goodyear Türkiye Tüketici Lastikleri Direktörü Sibel RAİF, “Sürücülerin, yoldaki her sürprize karşı hazırlıklı olmaları imkansız. Ancak yeni Eagle F1 Asymmetric II, üstün frenleme teknolojisiyle saliselik farklar yaratabiliyor. Böylece tüketiciler sürprizlere karşı kendilerini daha hazır hissediyor.. Eagle F1 Asymmetric II lastiğinin, kuru ve ıslak zeminde mükemmel fren mesafesi performansına sahip olduğu, bağımsız test kuruluşları tarafından da onaylandı” diyor.

Her zaman yenilikçi ve üstün teknolojilere sahip güvenli lastikleri, tüketicilerin bütçelerini destekleyen kampanyalarla satışa çıkaran Goodyear, yeni ürünü “Eagle Asymmetric II”yi de Garanti Bankası’yla işbirliğinde geliştirdiği kampanyayla birlikte sunuyor. 31 Mayıs’a kadar geçerli olacak kampanya kapsamında Goodyear, Garanti Bankası Bonus, Flexi, Money Visa ve ticari kart ile ticari ya da tüketici lastiği alışverişi yapan müşterilerine peşin fiyatına 12 ay taksitlendirme avantajı sağlıyor.

Islak ve kuru zeminde daha kısa fren mesafesi

Goodyear Eagle F1 Asymmetric’in başarısını beklentilerin ötesine geçirmek üzere tasarlanan yeni model, Avrupa’nın birçok uzman otomobil dergisinin yanı sıra Alman Test Kuruluşu TÜV SÜD Automotive tarafından gerçekleştirilen bağımsız testlerden de tam not aldı. TÜV SÜD Automotive’in Aralık 2010’da Fransa ve Almanya’daki pistlerde kapsamlı testlere tabi tuttuğu lastik, kendisiyle birlikte test edilen önde gelen üç rakibinin ortalama performansına kıyasla kuru zeminde 2 ıslak zeminde ise 3 metre daha kısa fren mesafesi sağlamayı başardı.

Eagle F1 Asymmetric II, frenlemenin sonucunda tamamen durduğunda, test edilen rakiplerin halen 24 km/saat hızla yola devam ettiği gözlemlendi.

Active Braking olarak adlandırılan bu “Aktif Frenleme Teknolojisi”, frenleme esnasında lastiğin yolla temasını artırıyor. Bu özellik, kuru ve ıslak zeminde rakiplerine göre çok daha kısa fren mesafesi sağlıyor. Eagle F1 Asymmetric II’nin daha kısa frenleme performansı, aynı zamanda Goodyear’ın yol güvenliğini artırmaya yönelik devam eden kararlılığını da bir kez daha ortaya seriyor.

Bu teknolojiye ek olarak çapraz katmanlı gövde yapısı, fren aksı çevresinde bükülmeye karşı direnci de artırıyor. Yeni silika sırt hamur bileşimi ve reçine özlü yarış lastiklerine özel çekiş sağlayan bileşime sahip yeni sırt hamuruyla birlikte model, direksiyon hakimiyeti ve yol tutuşunda üstün performans sağlıyor.

 Daha az yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu

Tüm bu testlerde aynı zamanda, Eagle F1 Asymmetric II’nin kendi kategorisinde üst düzey yuvarlanma direnci gösterdiği ve %7 daha düşük yuvarlama direncine sahip olduğu da kanıtlandı. “FuelSaving” (Yakıt Tasarrufu) sayesinde düşük yakıt tüketimi ve CO2 salınımı da sağlayan bu yeni model, çevreci özellikleriyle de beğeni topluyor.

 

Abdülkadir YEŞİLYURT

1987 yılında Niğde de doğdu. İlköğretim ve liseyi Amasya’da tamamladı. 2006 yılında Dicle Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2007 yılında Marmara üniversitesine kabul edildi. 2010 yılında Marmara Üniversitesi’nden otomotiv öğretmeni olarak mezun oldu. Şu anda Marmara Üniversitesi’nde “Silindir basınç değişiminin titreşim üzerine etkileri” konulu yüksek lisans tez çalışmasını sürdürüyor. İngilizce bilen Yeşilyurt; otomotivin tarihi gelişimi, içten yanmalı motorlar ve araçlarda arıza teşhisi konularında çalışmalar yürütmektedir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir