Ford, 80 saniyede bir Transit satacak! Nasıl mı?

2014 yılında pazara sunulacak Yeni Transit modeli ile modelin satışını altı kıtada 118 ülkeye yayacak olan Ford, 2016 yılına kadar 80 saniyede bir Transit satarak, dünya genelinde yılda 400.000 Transit satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Ford’un Transit modelinin dünya çapında bugüne kadar üretilen yedi milyon adedi arka arkaya park edildiğinde 17 bin kilometrelik bir sıra oluşturuyor.

Ford, ilk olarak 1965 yılında Avrupa’da üretimine başladığı ve yeni modeli ile satışını altı kıtada 118 pazara yaymayı hedeflediği popüler ticari aracı Transit’in yedi milyonuncusunun üretimini de kutladı.

Ford Başkanı ve CEO’su Alan Mulally, ‘’Ford Transit, milyonlarca insanın yaşamında ve işinde önemli bir rol oynuyor. Dünyanın her yerindeki müşterilerimiz, işçilerini bir inşaat sahasına taşırken, önemli eşyalarını yerine ulaştırırken veya hastalarını acilen hastaneye götürürken Ford Transit’e güveniyor. Yedi milyon üretim rakamına ulaştığımız bu günde, daha fazla sayıda müşterimizin işlerini Transit’le geliştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Ford Transit’le, müşterilerimizin daha fazla yük taşımalarına ve işletme maliyetlerini azaltmalarına, gittikleri yere güvenilir ve emniyetli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olacak yenilikler geliştirmeye devam ediyoruz. Mükemmel bir geçmişe sahip olan Transit’in geleceği daha da parlak olacak.”

2014 ortalarında 4 yeni Transit pazara sunulacak, 80 saniyede bir Transit satacak

Ford, 2016 yılına kadar 1 tonluk ve 2 tonluk toplam Transit satış adetlerinin 400.000’in üzerine çıkmasını, dolayısıyla her 80 saniyede bir Transit satışı yapılmasını hedefliyor. Tamamen yenilenen 2 tonluk Ford Transit’in 2014 baharında satışa sunulması planlanıyor. Yeni Transit, orta büyüklükteki ticari araç pazarına yeni bir ivme katacak. Farklı gövde tasarımları ve versiyon çeşitliliğinin yanı sıra, sağlam ve uzun ömürlü oluşu, yük taşıma yeteneği ve düşük maliyetiyle de Yeni Transit’in sınıfının liderliğini sürdürmesi hedefleniyor.

2014’ün ilk yarısında, lansmanı yapılacak Transit modelleri arasında 2 tonluk Transit, yeni Transit Connect ve yeni kompakt Transit Courier yer alacak.

Ford’un en uzun ömürlü modeli: Transit

Türkiye’de 46 yıldır üretilen ve bugün 7. nesile ulaşan Transit, Ford’un ürün gamındaki en uzun ömürlü modeli ve markanın itici gücü olarak tanımlanıyor. Sınıfında fonksiyonellik, sağlamlık ve dayanıklılık ile DNA’sını oluşturan Transit, fonksiyonelliğinin yanı sıra, 7. nesliyle aklı ve güzelliği de temsil ediyor. 7’nci nesil Transit, düşük kullanım maliyeti ve dayanıklılık özelliğiyle gelenekselliğini korurken, şıklığını ve fonksiyonelliğini de artırarak, sürücü dostu özellikler ve akıllı araç teknolojilerle donatıldı. Tüm bu adımlar Transit’i ihracat pazarlarının da gözdesi yaptı. Meksika ve Güney Afrika gibi yeni pazarlarla birlikte Transit Ford Otosan tarafından 90 ülkeye ihraç edilmeye başlandı.

Transit’i bu kadar güçlü kılan, kuşkusuz tüketici beklentilerine hızla uyum sağlaması oldu. Transit, trendleri hep yakından takip etti; çevre odaklı dönüşüm, butik çözümler ve ürün çeşitliliğiyle lider konumunu sürdürdü, 7’nci nesliyle çıtayı daha da yükseltti.

Ford’un avrupa’daki ticari araç üretim merkezi olan Ford Otosan Kocaeli fabrikasında 1967’de başlayan Transit üretimiyle birlikte Türkiye’de bir ‘Transit ekonomisi’ oluştu. Sınıfının jenerik ismi olan Transit, geçtiğimiz 46 yılda kendi yan sanayisini, bayi satış teşkilatını ve servis ağını oluşturdu. Bu sayede, Türk ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine de katkıda bulundu.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir