EMO Hannover 2013 Uluslararası Makina ve Metal İşleme Teknolojisi Fuarı

16-21 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek EMO Hannover Fuarı Makina ve Metal İşleme konusunda dünyanın önde gelen ihtisas fuarlarından bir olarak kabul ediliyor. Fuarda üretim teknolojileri üreticileri “Intelligence in Production- Akıllı Üretim Yaklaşımı “ sloganı altında metal ile ilgili her türlü ürün, çözüm ve hizmetlerini sunulacak.

Fuarla ilgili olarak 15 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında EMO fuarını düzenleyen ve merkezi Almanya’nın Frankfurt/Main bölgesinde bulunan VDW (Almanya Takım Tezgahları Üreticileri Derneği) Başkanı Dr. Wilfried Schäfer da yer aldı. Görüşlerini “EMO fuarını dünyaya açılma kapısı olarak düşünebilirsiniz. Yatırıma karar veren yöneticilerden, üretim teknolojilerinde dünya liderleri ve hatta bilim/siyaset dünyasının önemli temsilcileri gibi makina konusuyla yakından ya da uzaktan ilgili olan herkes bir araya gelecek. Uluslararası şirketler müşterilerine en yeni icatlarını sunacaklar ve EMO Hannover gelecek yılların üretim sektörüne yön veren bir organizasyon olmaya devam edecek“ ifadesiyle aktaran Schafer sözlerini şöyle sürdürdü.

“2011 yılında düzenlenen son fuarda 2.000‘i aşkın sayıda şirket EMO’ya

katılmıştır. Bu katılımcı şirketlerin % 60 kadarını Alman menşeili şirket olmayıp, dünyanın her tarafından, 40 farklı ülkeden katılan şirketlerdir. Fuarda, sadece Doğu Avrupa’dan 68 katılımcı ürünlerini sergilemiştir. Uluslararası ticaret yapmak isteyen her makina üreticisi için EMO fuarına katılmak bir zorunluluktur. Ayrıca en küçük atölyeden, büyük sayılarda seri üretim yapan fabrikalara kadar, makina kullanan küçük büyük tüm şirketler; Hannover’de kendilerine en uygun üretim teknolojisini ve yetkin iş ortaklarını bulma şansına sahip olacaklardır.”

Uluslar arası üretim teknolojileri devlerinin buluştuğu fuar

EMO Hannover’de,180.000 m2’lik net sergi alanında ziyaretçiler germe ve şekillendirme aletleri, üretim sistemleri, hassas aletler, ölçüm teknolojisi, otomasyon ham madde beslemesi, CAx teknolojileri, kumanda teknolojisi ve aksesuarlar gibi akıllı üretim ve işleme teknolojilerini izleme ve inceleme fırsatı bulabilecekler. EMO Hannover 2013 Fuarı‘na bütün dünyadan yaklaşık 2.000 şirket katılarak, müşterilerine küresel pazarda sağlayacakları ortaklıkların niteliklerini sergileme ve bu konuları değerlendirme fırsatı sunacaklar.

“Intelligence in Production- Akıllı Üretim Yaklaşımı”, bu aşamada makina kullanıcısını destekler ve bütün görevleri gerekli şekilde yerine getirmesine yardımcı olur. Bunun için, kumanda aşamasındaki çoklu ortam elemanları, web tabanlı teşhis/tespit sistemleri, tele-servis hizmeti, acil durum hatlarıyla ilgili yenilikçi yaklaşımlar gibi pek çok araçtan yararlanılabilir. Ayrıca, bu konuyla ilgili olarak geliştirilen özel eğitimler de uzun vadede müşterilerin gerekli yetkinliğe ulaşmasını sağlayacaktır.

EMO Hannover 2013 – Konferanslar ve Diğer Yan Etkinliklerde Üretim Teknolojilerindeki Son Gelişmeler Ele Alınacak

EMO Kongresi “Akıllı Üretim”

EMO fuarının “Intelligence in Production- Akıllı Üretim Yaklaşımı” temasıyla bağlantılı olarak, Almanya Frankfurt/Main’de bulunan VDMA (Alman Mühendislik Federasyonu) 2013’te EMO Hannover fuarında “Akıllı üretim” serisi içinde bir kongre düzenleyecek. “Inspired by Technology- Teknolojiden İlham Almak ” başlıklı etkinliğin odak noktasında inovasyonun gücü, esneklik ve teknolojik know-how konuları yer alacak.. Bu kavramlar, üretici firmaların küresel rekabette başarılı olabilmeleri için önemli etkenler olarak değerlendiriliyor. Organizasyonda, makina kullanıcıları branşından, üretim teknolojileri alanından ve tedarikçiler arasından uluslararası düzeyde belirleyici konumda bulunanlar, zirveye giden yolda izledikleri stratejilerden söz edecekler, ayrıca düzenlenecek üç forumda “Mükemmellik: Yalın üretim ve esnek değer zincirleri”, “Verimlilik: Sürdürülebilir, kaynakları koruyan üretim” ve “Akıllı üretim: Üst düzey entegre sistemlerle (Industrie 4.0) akıllı fabrikalar, inovasyonun gücü” konuları tartışılacak.

Üretimde enerji verimliliği için Blue Competence –

Günümüzde politikada, ekonomi ve araştırma alanlarında iyi bir gelişme yakalamak adına yerine getirilmesi gereken en önemli koşullardan biri sürdürülebilirliktir. Politikacılar, endüstriyle ve yükseköğretimle ilgilenenler bunu anlamış ve değişimi başlatmışlardır. Yine de, üretimde böylesi bir paradigma değişiminin gerçekleşmesi için hiç ara vermeksizin çalışmak gerekir. “Blue Competence – Engineering a better world” girişimi bu amaçla Avrupa makina sanayi ile Alman Makina Üreticileri tarafından geliştirilmiştir. Blue Competence, “Akıllı üretim” kongresinin tamamlayıcı etkinliklerinden biri olarak EMO Hannover fuarında ikinci kez özel bir konumda yer alacak ve burada özel ürünlerle enerji verimliliğine odaklı endüstriyel üretim örneklerine yer verilecektir.

EMO Konferansı “Hava ve uzay yolculuğunda yeni üretim teknolojileri”

Hannover’de bulunan Leibniz Üniversitesi Üretim Teknolojisi ve Makina

Enstitüsü ile Almanya’nın kuzeyindeki Varel şehrinden Machining Innovations Network tarafından hazırlanan iki günlük konferansa davetlilere yönelik EMO Hannover 2013 fuarının odağındaki konulardan bir diğeri ise hava ve uzay yolculuğundaki yeni üretim teknolojileri olacaktır. Bu önemli uluslararası konferansta endüstri ve araştırma alanından uzmanlar, güncel gelişmeler ve

geleceğe ilişkin öneriler üzerine fikir alışverişinde bulunmak üzere 13. kez bir araya gelmiş olacaklardır. EMO Hannover 2011’de de dünyanın her yerinden gelen çok sayıda değerli katılımcı bu fırsattan yararlanmıştır.

Özel Sergi “İnovasyon – Dün, bugün, yarın – kaliteyi oluşturan unsurlarda sürece yönelik ekonomik çözümler”

Üretici firmaların ekonomik alanda rekabet güçleri açısından ham madde işleme ile ilgili çözümler hayati önem taşır. Machining Innovations Network bu amaçla “Hava ve uzay yolculuğunda üretim teknolojileri” başlıklı EMO konferansına ek olarak, üyeleriyle birlikte yüksek kaliteli yapı bileşenlerinde yenilikçi ve uygulamaya dönük genel çözümlerle ilgili bir etkinlik sunacak.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir