DRD Filo Kiralama Büyümesini Hızla Sürdürüyor

Önümüzdeki 10 yıllık süreç için hedeflerini net olarak belirleyerek, bu hedeflere ulaşmak üzere uygulayacağı strateji ve yöntemleri etkin bir biçimde hayata geçiren Türkiye’nin lider operasyonel kiralama şirketlerinden DRD Filo Kiralama, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından bir kez daha ‘yatırım yapılabilir’ kredi notu aldı.

Türkiye Operasyonel Kiralama Sektörü’nün öncü markalarından DRD Filo Kiralama, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından gerçekleştirilen değerlendirme kapsamında bir kez daha ‘‘yatırım yapılabilir’’ kategorisinde yer alma başarısını gösterdi. Operasyonel filo kiralama sektöründe uzun yıllardır bağımsız denetimlerden geçerek finansal kredibilitesini şeffaf bir şekilde iş ortaklarına sunan DRD, 2012 yılında da bu anlamda önemli başarılara imza attı.

Türkiye’deki Operasyonel kiralama sektöründe standartları belirleyen ve yükselten yapısı ile DRD Filo Kiralama, JCR Eurasia Rating’in değerlendirmesine göre, Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notu’nu ‘BBB – (Trk)’den, ‘BBB + (Trk)’ye taşırken; Kısa Vadeli Ulusal Kredi Notu’nu ise ‘A-3(Trk)’dan ‘A-2 (Trk)’ye Pozitif görünüm ile yükseltti.

2011 yılının ardından 2012 yılı finansal değerleri ile de iş dünyasının saygın yayın organlarından Capital ve Fortune dergilerinin, özel sektörde Türkiye’nin en büyük 500 firmasını belirlemek amacıyla hazırladığı listelerde de yer alan DRD, bu anlamda da istikrarlı ve güvenli gelişimini başarıyla sürdürdüğünü somut bir şekilde ortaya koydu.

HEDEF 21 BİN ARAÇ

2011 yılında Türkiye’de operasyonel kiralama sektöründe ilk faaliyet raporu yayınlayan marka olarak önemli bir misyon üstlenen DRD, 2012 yılında da Price Waterhouse Coopers tarafından gerçekleştirilen bağımsız denetim raporu ile teyit edilmiş olarak faaliyet raporunu yayınladı. Faaliyet raporu verilerine göre, DRD Filo Kiralama 2012 yılında 17 bin 501 adetlik aktif araç parkına ulaştı.

Böylelikle DRD’nin filo değeri, 2012 yılında geçen yıla oranla yüzde 38 artış göstererek 821 milyon 47 bin TL oldu. Öte yandan DRD, son üç yılda gerçekleştirdiği yatırımlarıyla pazardaki güçlü konumunu koruyarak, 2012 yılında araç yatırım tutarını 326 Bin 536 TL’ye ulaştırdı. 2013 yılında 397 Bin TL tutarında araç yatırımı gerçekleştirmeyi planlayan DRD Filo Kiralama, yılsonu itibariyle de toplam araç sayısını 21 bin adet seviyesine çıkartmayı hedefliyor.

40 MİLYON TL NET KÂR

Finansal gücü ve operasyonel yetkinliğiyle de dikkat çeken DRD, yayınladığı rapor ile 2012 yılında 40 milyon 115 bin TL net kâr elde ettiğini açıkladı. İstikrarlı büyümesini sürdüren DRD, filo araç sayısını önemli ölçüde genişletip, aktif varlıklarını yüzde 18 oranında artırarak 689 milyon 347 bin TL’ye taşıdı. DRD Filo Kiralama, öz kaynaklarını bir önceki yıla göre yüzde 63,12 oranında arttırarak, 103 milyon 668 bin TL’ye yükseltti.

DRD aynı dönem içerisinde finansal göstergelerinin yanı sıra operasyonel anlamda da önemli değerler ortaya koydu. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi ile öne çıkan marka, kendi belirlediği yüksek marka standartları çerçevesinde hizmet veren toplam anlaşmalı servis sayısını 1.100 adedin üzerine çıkarttı. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre çeşitlendirdiği filo yapısı ve hizmet yelpazesiyle 34 farklı sektörden 2.611 kuruluşa hizmet veren DRD, aynı dönem içerisinde bir önceki yıla göre müşteri adedinde %63’lük bir gelişim elde etti. Türkiye’nin tüm bölgelerini kapsayan geniş bir hizmet ağıyla faaliyet gösteren DRD, 2013 yılında da istikrarlı gelişimini sürdürmeyi hedefliyor.

 

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir