Bosch, sensör teknolojisi ve geleceğin teknolojisinin pazar lideri

Geleceğin internet tabanlı ürünleri ve hizmetlerinin sensör teknolojisi, şirketin gelecekteki satış hacmini artırmasının en önemli noktalarından birini temsil ediyor. Donanım konusundaki bilgi birikimi ve engin teknoloji deneyimiyle Bosch’un sensör teknolojileri yönüne doğru hareket etmek için hazır olduğuna değinen Denner, “Bosch’un geleneksel olarak güçlü olduğu inovasyon, yüksek standartlardaki kalite, uluslararası bilinirlik gibi avantajları her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğu dünyada da değerli” şeklinde konuştu. Bunun da ötesinde mikromekanik sensörler (MEMS) alanında dünya piyasasında lider olan Bosch, internet üzerinde nesneleri birbirine bağlamak için gereken bu en önemli teknolojiyi sağlıyor. Bosch’un stratejik hedefi ise her şeyin birbiriyle bağlantı halinde olduğu mobilite, endüstri, enerji sistemleri ve binalar için çözümler üretmek.

AR-GE harcamaları üst seviyede kalmaya devam ediyor

Geçtiğimiz yıl Bosch, araştırma ve geliştirme için satış gelirlerinin yüzde 10’u olan 4.5 milyar avro harcadı. Bosch araştırmacıları 2013 yılı boyunca, her iş gününde 20 tane olmak üzere yaklaşık 5 bin patent başvuru yaptı. Bosch, bu yıl araştırma ve geliştirme kapasitesini artırmayı planlıyor. 2014 yılı sonunda Bosch, 45 bini aşkın araştırmacı ve mühendise sahip olacak.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir