Bir kamyona kaç kamyon sürücüsü sığar?

Bir arabaya kaç fil sığar? Yıllardır sorulan bu soruya Volvo Kamyon bir cevap bulmaya karar verdi. Tabi ki araba yerine yeni Volvo FH ve kamyon sürücülerini kullanarak. Kendi modern yaklaşımı ile Volvo’nun filmi, bu soruya şaşırtıcı bir cevap veriyor.

Volvo Kamyon, dünya lansmanını gerçekleştirdiği yeni Volvo FH kabininin bir metreküp genişletildiğini göstermek amacıyla yaratıcı bir viral videoya imzasını attı. Kabinin genişletilmesi aslında daha fazla saklama alanı ve sürücünün daha ferah bir ortamda çalışması anlamına geliyor.

Film, oldukça yaratıcı ve gerçeğin ötesinde görünüyor. İzlendiğinde filmde dijital aldatmacaların olduğu düşünülebilir. Ama durum hiç de öyle değil.  Gördüğünüz her şey gerçek. Hiç bir aldatmaca veya çekim hilesi söz konusu değil.

Sıkı Çalışma

Filmin çekimleri zorluydu ve sadece hazırlıklar altı ay sürdü. Zaten yüksek olan kamyon bir de platform üzerine yerleştirildi. Filmdeki düzeni oluşturmak fiziksel güce de dayanıyordu ve herkesin sadece istenilen pozisyona geçmesi on dakika sürüyordu. İsveçli ünlü sirk sanatları enstitüsü Cirkus Cirkör’de öğretim görevlisi olan Christian Vilppola bu zorlu filmin koreograflığını üstlendi.

Christian Vilppola açıklamasında; “Akrobasi numaralarını denerken gidişat oldukça zorluydu. Dolayısıyla sürücülerin korkusuz, bedenen kuvvetli ve psikolojik olarak kararlı olması gerekiyordu” dedi.

Bu özel çekimlere imzasını atan en iyi reklam filmi yönetmenlerinden Patrik Gyllström ise mükemmel sonuca ulaşmak için sıkı bir çalışma yaptıklarını doğruluyor. Patrik Gyllström “Başlangıçta öyle görünmese de bu oldukça zorlu bir işti. Yine de herkes bu zorlu görevi sevdi ve tüm bu süreç boyunca atmosfer gerçekten harikaydı” dedi.

Sonuç olarak bir kamyona kaç sürücü sığabilir? Filmi izleyin ve öğrenin:

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir