Benzinli araçlar daha az yakacak Nasıl mı?

100 kilometrede ortalama 11 litre olan benzin tüketimi 7 litrenin altına inecek.

Bosch Bursa Dizel Enjektör Fabrikası’nda benzinli sistemler için üretimine başlanan enjektörlerle, büyük motor hacmine sahip binek araçlarda, 100 kilometrede ortalama 11 litre olan benzin tüketimi 7 litrenin altına inecek.

Bosch Bursa Dizel Enjektör Fabrikası Ticari Genel Müdürü Dieter Wohlfarth, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009’da aldıkları karar sonrasında, Bursa’daki fabrikalarında benzinli sistemler için enjektör üretimine başladıklarını anımsattı.

Wohlfarth, şu anda bu ürüne has olan makinelerin kurulumuna başladıklarını, 2012 sonunda da toplam 4 hatta bu ürüne geçmiş olacaklarını belirtti.

-”Yılda 10 milyon üretim”-

2012 sonunda yıllık 10 milyon enjektör üretiyor olacaklarını dile getiren Wohlfarth, şunları kaydetti:

”Bu yeni tipin en önemli özelliği, benzin tüketimini çok önemli oranda azaltıyor olması. Şu anda 100 kilometrede ortalama 11 litre olan, büyük motor hacmine sahip bir aracın tükettiği benzin, bu enjektörün ardından 7 litrenin altına inmiş olacak. Bu neredeyse yarı yarıya tasarruf demek oluyor. Aynı zamanda da karbondioksit emisyonlarını düşürmeyi başarmış oluyoruz.”

Wohlfarth, yeni ürünün oldukça çevreci olduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

”En önemli özelliklerden bir tanesi de son teknoloji ürünü olması. Son teknoloji makinelerde üretilen ürün, çok kapsamlı ve komplike bir yapıya sahip. Enjektörün 25 noktasına lazer kaynağı yapılıyor. Ürün, yapılacak maksimum seviyede kontrolle fabrikamızdan ayrılacak. Tüm bunların sonucunda, bu yeni ürün son teknolojiyi tamamıyle yansıtıyor diyebiliriz.”

-”Sadece Bursa’daki Bosch fabrikasında üretilecek”

Dieter Wohlfarth, söz konusu ürünün premium sınıf araçlarda kullanılacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

”Bu ürünün tamamı sadece Bursa’daki Bosch fabrikasında üretilecek. Dünyanın başka hiçbir yerinde üretilmeyecek. Ayrıca bu ürün, Bursa fabrikası için de tüm dünyada Bosch içindeki üretim birliğini düşündüğümüzde, çok önemli bir yapı taşı olacak ve özellikle mükemmellik açısından kendimizi ortaya koyacağımız bir ürün tipi olacak. Bu tip tamamen Avrupa’ya, büyük bir kısmı da Almanya’da bulunan bir müşterimize ihraç edilecek. Türkiye’de ise kullanılan araç eğer bu müşterinin ürün grubunda yer alıyor ise o zaman bunu Türkiye yollarında da görebileceğiz.”

Haber5

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir