BASF ile Volkswagen ortaklığında “Elektrokimya Bilim Ödülü” başvuruları başladı…

Bilim ve mühendislik alanında üstün başarıları ödüllendiren ve yüksek performansa sahip enerji depolama birimlerinin gelişimlerini hızlandıran uluslararası “Elektrokimya Bilim Ödülü”, dünyanın lider kimya şirketi BASF ile Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in iş birliğinde bu sene ikinci kez verilecek. 23 Ekim 2013 tarihinde Ludwigshafen’de gerçekleştirilecek ödül töreninde “Elektrokimya Bilim Ödülü”nü almaya hak kazanan proje, 50.000 Euro’luk para ödülünün de sahibi olacak. Organizasyona katılmak isteyenler 15 Haziran 2013 tarihine kadar internet üzerinden başvuruda bulunabilecek.
Dünyanın lider kimya şirketi BASF ile Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in iş birliğinde düzenlenen uluslararası “Elektrokimya Bilim Ödülü” bu yıl ikinci kez verilecek. Dünyanın dört bir yanından önde gelen araştırmacılar 15 Haziran 2013 tarihine kadar www.science-award.com web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler. Katılımcılar, web sitesi üzerinden katılım gereksinimleri, prosedürler ve seçim süreçleri hakkında da bilgi alabilecek.
Başvurular BASF, Volkswagen ve bilim dünyasından seçkin temsilcilerin oluşturduğu uzman bir jüri tarafından değerlendirilecek. Süreç sonucunda kazananın açıklanacağı ve 50.000 Euro tutarındaki para ödülünün sahibini bulacağı ödül töreni ise 23 Ekim 2013 tarihinde Ludwigshafen’de gerçekleştirilecek.
Bilim ve mühendislik alanında üstün başarıları ödüllendiren ve yüksek performansa sahip enerji depolama birimlerinin gelişimlerini hızlandıran uluslararası “Elektrokimya Bilim Ödülü” senede bir kez veriliyor ve global akademik araştırma topluluğu içerisinde yer alan bilim insanlarını hedef alıyor.
Ekim 2012’de BASF ve Volkswagen tarafından gerçekleştirilen ilk “Elektrokimya Bilim Ödülü”nün sahibi, Tokyo Bilim Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nden Dr. Naoaki Yabuuchi olmuştu. Jüri, farklı pil teknolojileri üzerine gerçekleştirmiş olduğu araştırmanın üstün sonuçlarından dolayı Yabuuchi’yi seçmişti. Yabuuchi’nin projesi, yeni pil materyallerinin lityum iyon ve araştırmanın odak noktası olan sodyum iyon pillerinin (temel olarak yeni bir pil konsepti) verimliliğinin ne şekilde arttırılabileceğini göstermesiyle ön plana çıkmıştı.
BASF’nin sürdürülebilir elektromobilite çözümleri
Yüksek performanslı lityum iyon piller için katot materyalleri ve elektrolitler gibi yenilikçi malzemeler ve bileşenler geliştiren BASF, eşzamanlı olarak lityum sülfür ve lityum hava gibi geleceğe yönelik pil konseptleri konusunda da araştırmalar yürütüyor. Söz konusu araştırmaların önemli ölçüde yüksek enerji yoğunluklarına erişilmesini; pil ağırlığının ve maliyetlerinin azaltılmasını mümkün kılması bekleniyor. Hafif yapı ve yalıtım malzemelerine yönelik plastik ürünler ile geliştirilmiş ısı yönetimi için kızılötesi yansıtıcılığı olan boyalar gibi diğer BASF ürünlerinin de elektromobilitede kaynak verimliliğini artırmada önemli öğeler olacağı öngörülüyor.
BASF Hakkında
Dünyanın lider kimya şirketi BASF olarak portföyümüzde; kimyasallar, plastikler, performans ürünleri ve tarımsal ürünler ile petrol ve gaz yer alıyor. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevresel koruma ile birleştiriyoruz. Toplumun bugüne ve geleceğe dair ihtiyaçlarını karşılamak adına, hemen hemen bütün endüstriyel alanlarda bilim ve inovasyon aracılığıyla müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Ürünlerimiz ve çözümlerimiz ile kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda teminine ve hayat kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyoruz. Kurumsal hedefimiz doğrultusunda; sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz.
2011 yılı sonu itibarıyla dünya çapında 111 binin üzerinde çalışanı bulunan BASF’nin bu dönemde satışları 73,5 milyar Avro olarak gerçekleşti. BASF hisseleri Frankfurt (BAS), Londra (BFA) ve Zürih (AN) borsalarında işlem görüyor. BASF hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.basf.com.tr adresindeki internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir