Araç üreticileri için kusursuz ekosistem yönetimi: ‘Target Zero Defect’

Dassault Systèmes, taşıt üreticileri için yeni bir endüstri çözümü deneyimi olan “Target Zero Defect”i pazara sundu. Bu yeni çözüm ürünü sayesinde, konsept oluşumundan son montaja kadar olan iş sürecinin sıfır hata ile hayata geçirilmesi sağlanıyor. Çözümle, ulaşım ve mobilite alanında orijinal ekipman imalatçıları (OEM) ile tedarikçileri için dijital süreklilik ve işbirliği ortamı, sanal olarak deneyimlenebiliyor.
3D tasarım, 3D Dijital Modelleme ve Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) çözümlerinde dünya lideri, 3DEXPERIENCE şirketi Dassault Systèmes, ürün geliştirme sürecinin tamamında sıfır kusur için tasarlanmış entegre ve açık bir işbirliği ortamı sağlayan “Target Zero Defect”i duyurdu. Target Zero Defect, OEM’lerin (Orijinal Ekipman İmalatçıları) ve tedarikçilerinin yeni ürünlerin tanıtımı ile ilgili riskler ve maliyetli ürün iadesi olasılığını azaltmalarına yardımcı oluyor.
Ekosistemi oluşturan süreçleri birbirine bağlı olarak yönetmeyi mümkün kılıyor
Günümüzün araç üreticileri ve onların tedarikçileri, gitgide artan araç ve gelişim süreci karmaşıklığı ile yüzleşirken yeni teknolojileri ve fonksiyonları daha hızlı devreye almalı… Global araç platformlarının ihtiyaç duyduğu yerelleştirilmiş modüler tasarım ve montaj stratejileri, geliştirme ve üretim süreçlerini OEM’ler ve tedarikçiler için daha da karmaşık hale getiriyor. Tüm OEM’ler ve tedarikçi iş ortaklarını bir işbirliği platformunda bir araya getirmek ve yönetebilmek, bir şirketin potansiyel hataları daha kısa sürede belirlemesine ve dolayısıyla geliştirme maliyetlerini azaltmasına olanak sağlıyor.
Target Zero Defect, mevcut kurumsal bilgileri bulma, bu bilgilerden faydalanmaya ve bir şirketin iş ortakları ile tedarikçilerinden oluşan ekosistemin tasarım, mühendislik ve üretim disiplinleri ile dinamik bir ürün oluşturma ortamı arasında bağlantı sağlamaya yönelik küresel bir yaklaşım sunuyor. Şasi, güç aktarma organları, gövde ve iç mekan gibi tüm etki alanları dahil kavramsal tasarımdan sanal üretime kadar ürün oluşturma sürecinin her aşamasında yüksek performanslı sanal tasarım ve simülasyon sağlayan Target Zero Defect’in en önemli özelliklerinden biri ise, karmaşık araç sistemleri ve bileşenlerinin sanal tasarımı, simülasyonu ve değerlendirilmesine olanak veren sistem mühendisliği özellikleri.
Kusurları en başında tespit et…
Dassault Systèmes Endüstri ve Pazarlamadan Sorumlu İdari Başkan Yardımcısı Monica Menghini Target Zero Defect ile ilgili şunları söyledi; “Kusurları düzeltmeye yönelik eylemlerin yerine endüstrinin asıl ihtiyacı olan, kurumsal bilgilerden faydalanarak ve maliyetleri takip ederek bu kusurları oluşmadan önce tamamen ortadan kaldırmaktır. Bu, tüm gelişim sürecini geliştirmek için işinizin bütüncül bir görünümünü oluşturmakla ilgilidir. Tesla, gerçek karlılık ile cesur yenlikçiliği temel alan müthiş bir başarı hikayesidir ve biz bu başarının bir parçası olmaktan son derece mutluyuz.”
Dassault Systèmes hakkında
3 Boyutlu (3D) Deneyim Firması Dassault Systèmes, şirketlere ve insanlara sürdürülebilir inovasyonları hayal etmelerini sağlayan sanal dünyalar sunuyor. Bu dünyada yer alan öncü çözümler, ürünlerin tasarlanma, üretilme ve desteklenme şeklini değiştiriyor. Dassault Systèmes’in sunduğu işbirlikçi çözümler, sanal dünyanın gerçek dünyayı geliştirmesi için sosyal inovasyonu da besliyor. Grup, 80’den fazla ülkede, farklı sektörlerden her büyüklükte firmayı kapsayan 150 bini aşkın müşteriye değer katmaya devam ediyor. Daha fazla bilgi için www.3ds.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD ve Netvibes; Dassault Systèmes ve ABD’de ve/veya diğer ülkelerde bulunan alt kuruluşlarının ticari markaları olarak kayıtlıdır.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir