Castrol Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan Pazarlarının Yönetiminin Sorumluluğunu da Aldı!

Türkiye’de 60. yaşını kutlayan dünya madeni yağı devi Castrol, global stratejik planları kapsamında Kazakistan ve Kırgızistan pazarlarının yönetim sorumluluğunu da Türkiye’ye verdi. Hali hazırda Türkiye üzerinden Azerbaycan, Tacikistan,  Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin satış ve pazar aktivitelerini yöneten Castrol, Kazakistan ve Kırgızistan pazarının da sorumluluğunu Türkiye’ye vererek bağlı olan ülke sayısını 8’e yükseltmiş oldu. Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Direktörü Kerim Kermen, yeni görevlerinden dolayı büyük gurur ve heyecan duyduklarını belirterek, “Castrol, Türkiye’de 60 yıldır faaliyetlerini sürdürürken, 50 yıldır da üretim gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl Castrol dünyası içerisinde büyüme hızı en yüksek olan ülke Türkiye’nin olması, 2013 yılındaki bu değerli atılımlar ve yeni sorumluluklar için önemli bir itici güç oluşturdu” dedi.

Castrol’ün son 12 yılda Türk madeni yağ pazarına yaklaşık 150 milyon dolar yatırım yaptığına dikkat çeken Kermen, “Dünyanın en gelişmiş Castrol tesislerinden bir tanesi olan ve Bursa Gemlik’te bulunan fabrikamız, iç pazarda sattığımız ürünlerin yüzde 85’ini üretiyor.  Bu arada ihracatımız da giderek kuvvetlenmeye başladı. Ayrıca tesisimizden başta Hazar Bölgesi olmak üzere diğer ülkelere de ihracat yapıyoruz. Castrol Türkiye yönetiminde bulunan Hazar bölgesi ülkeleri içerisindeki Azerbaycan, Tacikistan,  Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan ile Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra bu yıl Rusya ve Yunanistan’a da ihracat yapmaya başladık. Zaten Türkiye pazarı olarak toplam büyüklüğümüze bakıldığında yönetimimizde bulunan bu ülkelerin toplamının 5 katı bir büyüklüğe sahibiz. O yüzden Hazar bölgesi gibi çok kritik bir enerji ağında Castrol’ün bölge merkezi Türkiye’dir” açıklamasını yaptı.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir