3M Türkiye’den otomotiv atılımı!

İnovasyon devi 3M, Çerkezköy’deki tesisinde yer alan otomotiv bölümünün üretim hacmini artırdı. Bugünün ve yarının otomotiv üretim süreçleri için yenilikçi ürün ve çözümler sunan 3M, Türkiye’de genişlettiği üretim hacmiyle pazar dinamiklerine şekil vermeye devam edecek

Türkiye’yi bölgesinde süper güç haline getirecek Çorlu’daki üretim üssünün haberini geçtiğimiz Ekim ayında basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran ve Aralık ayında Super Hub tesisinin temel atma törenini gerçekleştiren 3M, Çerkezköy fabrikasındaki otomotiv bölümünün hacmini artırdı. Makine ekipman sayısının artırılması ile üretilebilecek parça sayısı kapasitesi 300% oranında artış gösterirken üretim yapılan müşteri sayısı 2 katına çıkmış oldu. Tesis bünyesinde beyaz ve mavi yaka çalışan sayısı ise 60% oranında artarak bölge işgücüne katkı sağladı.

2000 yılından bu yana Çerkezköy’deki tesisinde otomotiv sektörü için inovatif ürün ve çözümler geliştiren 3M Türkiye; yakıt tasarrufu, ağırlık azaltma ve toplam maliyet azaltılmasının yanı sıra sektöre stil ve konfor için yenilikçi çözümler sunuyor. Otomotiv ürünleri yelpazesinde bantlardan, yapısal yapıştırıcılara, akustik izolasyon ürünlerinden ileri teknoloji fimlere kadar pek çok ürün bulunduran 3M, Çerkezköy’deki tesisinde genişletilen otomotiv üretim hacmiyle ihtiyaçları karşılamaya ve pazar dinamiklerine şekil vermeye devam edecek.

ABD dışında dünyada sadece 10 ülkede bulunan ve Çorlu’da faaliyete geçecek ve Super Hub adı verilen üretim üssüyle birlikte Çerkezköy’deki tesisin ve Ar-Ge çalışmaların büyüme hedefleri; 3M’in uluslararası büyüme stratejisinin yanı sıra yerel ve bölgesel yeterlilik hedeflerine ulaşmasına da katkı sağlayacak.

3M, yüzyılı aşkın bir süredir “Müşteriden İlham Alan Çözümler” prensibiyle benzersiz teknoloji platformlarını birleştirerek ürünler geliştiriyor ve mega trendleri takip ederek çözümler üretiyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir