3,5 milyon araç sigortasız

14 milyon aracın yaklaşık dörtte birinin sigortası bulunmuyor. Zorunlu sigortalara hasar ve iflas gideriyle birlikte güvence hesabındaki maliyet 167 milyon liraya ulaştı

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası), Tüp Gaz Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası gibi kanunla yapılması zorunlu hale getirilen sigortaları yaptırmayanların yol açtığı hasarlarda mağduriyetin önlenmesi amacıyla kurulan Güvence Hesabınca karşılanan hasar, 166 milyon 824 bin lira oldu.

Ödenmeyen Hasarlar

Bunlara iflas eden veya mali açıdan zor durumda olan sigorta şirketlerinin ödeyemediği hasarlar da eklenince, Güvence Hesabının karşıladığı hasarın toplamı 228 milyon lirayı geçiyor.

Zorunlu sigortaların sağladığı teminatlara ilişkin sakatlık ve ölüm gibi bedeni olarak zarar görenlerin tedavi masraflarını karşılayan, kaza sonrasında ise sakat kalma halinde sakatlık tazminatı, ölüm halinde de ölenin desteğinden yoksun kalanlara destekten yoksun kalma tazminatı ödeyen ve daha önce ‘Karayolları Trafik Garanti Sigortası Hesabı’ olarak işlev gören ‘Güvence Hesabı’, 2007’de Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri bünyesinde kuruldu.

İflasa 61 Milyon Lira

Trafik kazaları, tüpgaz ve tehlikeli madde patlamaları gibi kazalarda ortaya çıkacak mağduriyeti önlemek yanısıra zorunlu sigortalarını yaptırmayanları da bir bakıma cezalandırmak olan kurum, haziran ayının sonu itibariyle açılan 95 bin 712 dosya için toplam 228 milyon 446 bin 362 lira ödeme yaptı. Kurum, 61 milyon 622 bin 328 lirasını ise iflas eden veya mali açıdan zor duruma düşen sigorta şirketlerinin karşılayamadığı hasarlar için ayırdı.

AA, haber7

 

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir