2. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışmasında Başvurular İçin Son İki Gün

Ülke genelindeki otomotiv sektörü ile ilgili tüm komponent (otomotiv aksam ve parçaları) tasarımcıları ile üniversitelerin ilgili fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik düzenlen Otomotiv Sektöründe 2. Komponent Tasarım Yarışması başvuruları için son iki gün.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlenen ve 17 Nisan tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ödül töreni gerçekleştirilecek olan, 2. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması başvuruları 1 Nisan’da sona eriyor.

İlki 2012 yılında düzenlenen Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması, tasarım tutkunlarına kendi hayallerindeki tasarımları hayata geçirme keyfini yaşatıyor. Otomotiv sektöründe özgün ürünlerin geliştirilmesi ve tasarım etkinliklerinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen bu yarışmayla, otomotiv sektörü için yenilikçi tasarımların desteklenmesi amaçlanıyor.

“Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması”, üniversitelerin ilgili fakültelerinde okuyan lisans öğrencilerinin yarıştığı öğrenci katılımının yanı sıra, değerli bir fikri olan ve katılım şartlarını karşılayanherkese serbest katılımda yarışma imkânı sunuyor.

“Türkiye Otomotiv Sektöründe 2.Ar-Ge Proje Pazarı ve 2.Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması” sektörde çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve tüm otomotiv meraklılarını içine alan geniş bir kitlenin yaratıcı fikirlerini ortaya koyabileceği, büyük bir organizasyon olma özelliğini taşıyor.

Dereceye girenlere yaklaşık 300 bin Türk Lirası toplam para ödülünün dağıtılacağı “Otomotiv Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı” ve ” 2.Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması” otomotiv sektöründe ar-ge ye, girişimciliğe, sürdürülebilir katma değerlere destek olmak isteyeceklere de öncülük yapmayı, sanayi ve üniversite işbirliğini güçlendirmeyi, hem uluslararası pazarlarda yer bulabilecek ürünler üretilmesini, hem de yarışmacıların tasarımcı kimliğinin güçlenmesini hedefliyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir