Proton Tayland Ralli’sini birincilikle tamamladı…

Dünyaca Ünlü Asya Pasifik Ralli Şampiyonası, Proton’un ralli otomobili Satria Neo S2000’in zaferi ile sonuçlandı.

Proton-Lotus Mühendisliği işbirliği ile geliştirilen Satria Neo S2000, APRC (Asya Pasific Ralli Şampiyonası)’nin önemli ayaklarından biri olan Tayland Rallisi’nde Proton ekibine zafer kazandırdı. 220 km’den oluşan yarışın toplamda 13 özel etabının 11’i Proton ekibinin açık ara üstünlüğü ile sonuçlandı ve ekip toplamda rakiplerine 10 dakikadan fazla fark attı.

Proton’un üstün Lotus teknolojisine sahip Satria Neo S2000 modeli, alınmış olunan başarılardan dolayı 2011 yılında FIA World Rally Championship (WRC) ve International Rally Challenge IRC tarafından ralli etaplarına en iyi uyum sağlayan ve iyi koşan bir ralli aracı olarak seçildi.

 

Otomobiliniz Sizi Değil, Siz Otomobilinizi Kumanda Edin

Proton’un sahip olduğu üstün teknoloji katılmış olduğu rallilerdeki ardı ardına gelen zaferleri ile açıkça görülüyor. Proton sahip olduğu bu önemli teknolojiyi tüm standart binek modellerine de yansıtıyor.Bu bakımdan Proton içinde bulunduğu dünya pazarlarında ‘Ride & Handling’ bakımından diğer rakip markalara kıyasla oldukça ileri düzeyde ve iddialı. Proton bu üstün ve eşsiz özelliğini  ‘Otomobiliniz sizi değil, siz otomobilinizi kumanda edin’ sloganı ile duyuruyor.

 

Asya Pasific Ralli Şampiyonası’nda Gelen 2. Zafer

Proton APRC’de uzunca bir zamandır önemli başarılara imza atıyor. 2011 sezonunun şampiyonu da yine Proton olmuştu. Dünyaca ünlü ralli pilotu Alister Mcrae, geçtiğimiz sezon Proton Satria Neo S2000 ile yarışarak APRC’yi lider konumda tamamladı.

 

Asya Pasific Ralli Şampiyonası bu yıl Tayland’da Bangkok şehrinin 250 km kuzeyinde bulunan Lop Buri bölgesinde gerçekleştirildi ve 3 gün sürdü. Çekişmeli yarışta Satria Neo S2000 İngiltere Ralli Şampiyonu Tom Cave tarafından kullanıldı ve kendisine Craig Parry co-pilotluk etti. Bu başarı Tom Cave’in ilk Uzakdoğu zaferi oldu.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir