Olağanüstü ve İnanılmaz Konsept Otomobil: Twizy Renault Sport F1

Renault, Twizy Renault Sport F1 konsept aracını Twizy’nin üretildiği fabrika olan Valladolid’de günyüzüne çıkardı. Markanın küçük eğlenceli elektrik motorlu aracı, güçlü bir stil ve büyüleyici bir performans ile F1 teknoloji dünyası ile seri üretim araçlar arasında bir köprü işlevi görüyor.

Twizy Renault Sport F1 tek kişilik yarış aracının lastiklerine sahip. Yan rotlar, bir arka kanat, difüzör ve F1 tarzı yağmur farına sahip.

Ancak Twizy Renault Sport F1, bir konsept araçtan çok daha fazlasını ifade ediyor. Göz kamaştırıcı görünümünün yanı sıra, Kinetik Enerji Geri Kazınım Sistemi (KERS) ile gerçek anlamda yüksek bir performans sunuyor; bu da Renault destekli Formula 1 yarış araçlarının kullandığı çözümlerle aynı özelliklere sahip. Sistem çok hızlı bir biçimde motor gücünü altı katına çıkartarak yaklaşık 100 beygir gücüne ulaşıyor ve Renault’nun en yüksek performansına sahip modeli olan Mégane R.S kadar hızlı bir biçimde 0’dan 100 km/s’e ulaşma kapasitesine sahip. Bu teknoloji harikası, Renault Sport Technologies ve Renault Sport F1 mühendisleri arasındaki yakın işbirliğinin bir ürünü olarak ortaya çıktı.

Bu olağanüstü araç, Renault’nun F1’de kullanılan elektrik motorlu araç teknolojisinde gelişmiş uzmanlığını, özellikle de 2009 yılında öncülerden biri olarak yer aldığı KERS alanında gösteriyor. Renault’nun uzun süredir otomobil yarışlarındaki varlığı, sadece otomobil yarışları dünyasında değil seri üretim araçlarının dünyasında da önemli bir avantaj sunuyor.

Twizy Renault Sport F1, bu yıl markanın önemli etkinliklerinde boy gösterecek. İspanya  Aragon’da yapılacak Renault World Series (27-28 Nisan) etkinliğinin ardından Barcelona Otomobil Fuarı’nda ilk kez otomobilseverlerle buluşacak.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir