Audi Le Mans’da verimlilik ve hızı buluşturuyor!

Le Mans yarışlarının 90’ncı yıl kutlamalarına birkaç hafta kala, yarışların son dönemini şekillendiren Audi de yeni zaferler için çalışmalara devam ediyor.
Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Le Mans 24 Hours’a ilk kez 1999 yılında katılan Audi, bu yarışlarda son 14 yılda 11 zafer kazandı. Le Mans’da en çok yarış kazan tarihteki markalar arasında ikinci sıraya yerleşen Audi, bu yıllar boyunca da birçok yeniliğe de imza attı.
Le Mans’da zafer kazanan ilk dizel ve ilk hibrit motorlu araçların sahibi olan Audi’nin yarışlardaki en büyük kozu verimlilik ile hızı buluşturması. Buna örnek olarak da 2000 ile 2010 yılları arasında Le Mans’da yarışan Audi’lerin ortalama hızının saatte 208 kilometreden 225’e çıkmasına rağmen, yakıt tüketiminin yüzde 10’dan daha fazla oranda düşmesi gösteriliyor. Audi’nin geçen yıl hibrit R18 araç ile kazandığı yarışlarda tükettiği yakıt ise, bir önceki yıla göre yüzde 10 daha azdı.
Audi, 22-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Le Mans 24’te de 12’nci zaferi için piste çıkıyor. Üç R18 e-tron quattro’nun yarışacağı yarışta, Audi’nin amacı Ultra hafif yapı teknolojisi, verimlilik teknolojileri, sürücü asistanları, LED teknolojisi ve daha birçok inovasyon ile Teknoloji ile Bir Adım Önde sloganını kanıtlamak olacak.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir