U.N. Ro-Ro, İtalya Trieste Limanı’nda faaliyet gösterdiği terminali satın aldı

Türkiye’nin lider Ro-Ro taşımacılık şirketi U.N. Ro-Ro, İtalya Trieste Limanı’nda gemilerini yanaştırdığı Samer Seaports terminalinin yüzde 60’ını satın aldı. 16 Aralık’ta Trieste’de düzenlenen tören ile satın alma anlaşmasına imza atan U.N. Ro-Ro, 8.5 milyon Euro’luk ek yatırım ile limanı genişleterek kapasitesini artırmayı hedefliyor. 2014 yılında başlatılacak ek yatırım ile terminalin tren kapasitesi günde 6 trene çıkartılarak Türk tırlarının intermodel taşımacılık ile Orta Avrupa ülkelerine kesintisiz ulaştırılması hedefleniyor.

Türkiye’nin lider ro-ro taşımacılık şirketi U.N. Ro-Ro, İtalya’nın Trieste Limanı’nındaki Samer Seaport terminalinin yüzde 60’ını satın aldı. Samer Seaport Terminali’nin satın alma işlemine ilişkin anlaşma 16 Aralık günü U. N. Ro-Ro, Samer Seaports ile Trieste Ticaret Odası ve Liman İdaresi arasında Trieste’de düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. 1994 yılından beri Trieste Limanı’nda Samer Seaport Terminali’ni kullanan U.N. Ro-Ro, bu anlaşma ile ilk yurtdışı liman yatırımını da gerçekleştirmiş oldu.

Anlaşmaya ilişkin bir değerlendirme yapan U.N. Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu; “U.N. Ro-Ro’nun ilk yurt dışı liman yatırımını hayata geçirmekten dolayı oldukça mutluyuz. Bu anlaşmanın Türk taşımacılığının ve ihracatının gelişmesine önemli katkı sunacağına inanıyoruz. Türkiye çıkışlı Ro-Ro hatlarının Avrupa’ya ana giriş merkezi olan Trieste Limanı’na yapılan bu yatırım, U.N. Ro-Ro’nun Trieste’ye olan bağlılığını göstermektedir. Samer Seaport Terminali, Trieste Limanı’ndaki en büyük Ro-Ro terminali olup, 20 yıllık işletme hakkına sahiptir” dedi. Gümüşoğlu, limanın kapasitesinin geliştirilmesi ve intermodal taşımacılık modeline yönelik 2014 yılında yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Gümüşoğlu, “2014-2016 yılları arasında 8.5 milyon Euro ek yatırım ile Trieste Samer Seaports Teminali’nin kapasitesini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu yatırımlarla şu anda haftada 6 tren kapasitesine sahip terminali, günde minimum 6 tren operasyonu yapılan bir intermodal terminal konumuna getireceğiz. Böylece Türk tırları ve konteynerleri Trieste limanından Orta Avrupa’ya kadar karayolu trafiğine girmeden veya herhangi bir geçiş belgesi kısıtlaması yaşamadan taşınabilecek. Yani U.N.Ro-Ro bu yatırımlarla Türk ihracatçılarına navlun ve transit süre konusunda avantajlar sunmaya devam edebilecek” dedi.

Samer Seaports & Terminalista Srl Başkanı Enrico Samer, “Neredeyse bir asırdır denizcilik sektöründe faaliyet gösteren şirketimizin hisselerinin yüzde 60’ı, Trieste limanında faaliyet gösteren İstanbullu Türk ortağımız U.N. Ro-Ro’ya aktarıldı” dedi.

U.N. Ro-Ro tarafından hayata geçirilecek bu yeni yatırımlar ile uluslararası nakliye firmaları herhangi bir yatırım gerekmeden yarı römorklarının demiryolu ile taşınmasını sağlayacak. Bu yenilikçi elleçleme tekniği ile yarı römork ve mega treylerler demir yoluna kolayca geçiş yapabilecek. Uluslararası nakliyeciler için terminal altyapısı veya ekipmanları için de yeni bir yatırıma gerek duyulmayacak. Türkiye ve Avrupa arasında intermodal sistem ile taşımacılık yapacak firmalar, ilave bir yatırım yapmasına gerek kalmadan bu yeni hizmetten yararlanabilecek.

U.N. Ro-Ro Hakkında:

1994 yılında uluslararası nakliye firmaları tarafından kurulan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., 322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla İstanbul (Pendik), Tekirdağ ve Mersin’den, İtalya’daki Trieste Limanına, Mersin’den İtalya’daki Trieste limanına ve  İskenderun limanından Damietta-Dhuba hatlarında düzenli ro-ro seferleri gerçekleştiriyor. Aralık 2007’den bu yana uluslararası bir yatırım fon şirketi olan Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) yönetimi altında yatırımlarına devam eden U.N. Ro-Ro, hızlı, güvenilir ve düşük maliyetli hizmet anlayışı ile gerek uluslararası nakliyecilere, gerekse ihracat ve ithalat yapan firmalara desteğini sürdürüyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir