“Trafik Mağdurlarının Yaşamında ADALETİN Önemi” Konferansı!

I.Uluslararası Trafik Mağdurları Konferansı “Trafik Mağdurlarının Yaşamında ADALETİN Önemi”

Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği olarak, FEVR Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu ve diğer destekçilerimizle birlikte ile Türkiye’de ilk kez “ Trafik Mağdurlarının Yaşamında «ADALETİN» Önemi” konulu bir konferans düzenliyoruz.

Amacımız, Trafik mağdurlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek!

Trafik çarpışmaları ülkemizin en önemli ve göz ardı edilen sorunlarından biri. Trafik çarpışmaları nedeni ile yaşanan acı kayıplar, yaralanmalar ve sakatlıklar, mağdurların ve yakınlarının yaşam kalitesini düşürüyor. Çarpışma sonrası, özellikle yargı safhasında verilen/alınan cezaların yetersizliği, mağdurların acıları ve kayıplarının yanında haklı olduklarını kanıtlama çabaları, adalet ve sigorta kurumları ile yaşanan iletişimsizlik, ortaya çıkan sorunların çözümsüz kalmasına neden oluyor.

2012 yılı resmi rakamlarına göre, toplam trafik çarpışma sayısı 1.296.636.-

2012 yılı resmi rakamlara göre yollarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3.750.- *2012 yılı resmi rakamlara göre yaralı sayısı 268.102.-

*Yol kurbanı sayısı Polis ve Jandarma Bölgesinde; sadece olay yerinde hayatını kaybedenleri kapsıyor. Uzmanların görüşü ise bu rakamın yılda 8.000-10.000 kişi olduğudur.

Trafik çarpışmaları ve çarpışma sonucu yaşanan sorunları oluşturan etkenler ahtapot gibi pek çok koldan oluşur. Bu sorunun ilgili kurumları da her bir aşamada farklılık gösterir. Trafik mağdurları, çarpışma sonrası hakkını aramak için her kurum ile ayrı ayrı görüşerek, çaba göstermek zorundadır.Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Belediyeler de trafik mağdurlarının muhatabıolan kurumlardandır.

Uzun ve yıpratıcı bir süreçtir trafik mağdurlarının yaşadığı. Haklarımızı, bu haklara nasıl ulaşacağımızı, davamıza nasıl sahip çıkacağımızı ve Yargı aşamasında haklı olduğumuzu nasıl ispat edeceğimizi, çarpıp kaçmanın basit bir trafik suçu olmadığını, Avrupa Birliği Ülkelerinde bu konuların nasıl çözümlendiğini aktarmak için, 13 Eylül 2013, Cuma günü Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs’de, uzmanların katılımı ile gerçekleştireceğimiz“ Trafik Mağdurlarının Yaşamında «ADALETİN» Önemi” konferansımıza bekliyoruz. (Katılım ücretsizdir)

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir