Performansı yüksek, yakıt kullanımında cimri

Türkiye’nin lider otomotiv şirketi Ford Otosan, ürün geliştirme ve yenilikçilik vizyonu doğrultusunda yenilediği Ford Cargo 8×2 Yol Kamyonu serisini pazara sundu. 2014 model Ford Cargo 8×2 yol kamyonları, yüksek performans ve konfor sağlayan yeni özellikleri ile Ford bayilerinde yerini aldı. Nakliye sektörünün ideal iş ortağı olan 8×2 Yol Serisi, düşük işletme maliyetleri ve ekonomik kullanımı ile müşterilerin ilk tercihi olmaya devam edecek.

Performansı yüksek, yakıt kullanımında cimri

320 PS güce sahip motorunun torku 1100 Nm’den 1300 Nm’ye çıkarılarak daha da güçlendirilen Ford Cargo 8×2 yol kamyonları, yüksek performansını yeni seri tip 1300Nm tork kapasiteli ZF 9S1310 şanzıman ile yola kesintisiz aktarıyor.Tırmanma kabiliyetinde yüzde 20’ye, ivmelenmede yüzde 15’e varan iyileşme ile çok daha yüksek performansa sahip olan yol serisi yüzde 5’e varan düşüş ile yakıt kullanımındaki cimriliğini de kanıtlıyor.

Standartlar konforu yükseltiyor

8×2 yol kamyonlarında standart hale getirilen klima sürücü konforunu artırırken, standart hale getirilen diferansiyel kilidi de zor koşullarda sürücüye yardımcı oluyor. 380 PS 8×2 yol kamyonlarında standart olarak sunulmaya başlanan ve en büyük yeniliklerden biri olan 4 noktadan bağımsız havalı kabin süspansiyonu ise sürüş konforunu en üst seviyeye taşıyor ve uzun yolları keyifli hale getiriyor.

Ford Cargo 8×2 serisinde kullanılan 320 PS ve 380 PS Euro5 Ecotorq motorlar, Ford Otosan Eskişehir İnönü Fabrikası’nda yüzde yüz Türk işgücüyle, yüzde yüz yerli üretiliyor. Türkiye’nin kendi markasıyla kendi motorunu üreten tek kamyon markası olan Ford Cargo, yüzde 70 yerlilik oranı ile Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir