Avrupalı sürücüler aniden sıkışan trafikte kaza riski altında!

TomTom Trafik teknolojisi artık ileride bir trafik sıkışıklığı olduğunda, önceden sürücüleri yavaşlamaları konusunda uyarıyor

Avrupa*’da, 8,000’den fazla sürücü arasında yapılan bağımsız bir araştırmaya göre, insanlar kendilerini trafik sıkışıklığından oluşan kaza riskine atıyorlar. Sürücülerin ortalama % 35’i aniden duran trafik karşısında zamanında fren yapamadıklarını itiraf ediyorlar.

Avrupalı sürücülerin %64’ü kazayı önleyebilecek durma mesafesini bildiklerini iddia etmelerine rağmen sürücülerin sadece %28’i ülkelerinde 60 mph (100km/h)’lik bir fren mesafesi koymaları gerektiğini ve ne kadar önceden fren yapmaları gerektiğini biliyor. Geriye kalan sürücüler, durma mesafesini hiç önemsemeyerek hem kendilerini hem de diğer sürücüleri riske atıyorlar.

TomTom Türkiye Ülke Müdürü Enis Yücesan: “Bu yeni araştırma, trafik teknolojimize işaret ederek ciddi bir konuyu ortaya çıkarıyor. TomTom Trafik o kadar kesin ve net bilgiler veriyor ki trafik sıkışıklığının tam olarak nerede olduğu konusunda nokta atışı yapabiliyoruz. Sürücülere trafiğin tam olarak nerede başladığını bildiren ve eğer aracını çok hızlı sürüyorsa yavaşlaması konusunda önemle uyaran yeni ‘İlerideki Trafik Sıkışıklığı’ uygulamasını geliştirdik.”

TomTom son olarak, ‘Ömür Boyu TomTom Trafik’ özelliğine sahip yeni navigasyon cihazları sundu. Yeni TomTom GO 400, GO 500, 5000 and GO 600, 6000 cihazlarının hepsi benzeri olmayan ‘İlerideki Trafik Sıkışıklığı’ özelliğine sahip.

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir