Allison’ın Torqmatic® ve 3000 Serisi™ şanzımanları ile geliştirilmiş 5. NESİL kontrolleri Comvex 2013’te

Ticari araçların lider tam otomatik şanzıman üreticisi Allison, Torqmatic®  ve 3000 Serisi™  şanzımanları ile yeni 5. NESİL elektronik kontrollerini 14-17 Kasım’da düzenlenecek COMVEX 4. Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda sergileyecek.

Allison Transmission, geliştirilmiş 5. NESİL şanzıman kontrol sistemlerini COMVEX İstanbul 2013 fuarında sergileyecek. Ayrıca Allison, dağıtım, atık toplama, inşaat ve acil durum araçları gibi farklı kamyon uygulamaları için üretilen 3000 Serisi™ ile şehir içi ve şehirlerarası otobüsler için geliştirdiği Torqmatic® şanzıman teknolojilerini de fuar katılımcılarına aktaracak. Allison standını ziyaret edenler, motor kapasiteleri 336 kW/450 bg’e kadar olan kamyon uygulamalarında kullanılan Retarder’lı 3000 Serisi şanzıman ve motorları 194 kW/260 bg’e kadar olan otobüsler için ideal olarak üretilen T280R şanzıman modellerini inceleyecekler. Allison Transmission, Salon 12’de 1220A standında yerini alacak.

Allison’ın yeni 5. NESİL elektronik kontrol sistemleri ve bileşenleri de fuarda sergilenecek. Euro 6 motorlara ve yeni nesil araçların elektronik yapılarına uygun olarak tasarlanan bu yenilikçi kontroller, önemli yazılım ve donanım iyileştirmeleri ile Allison’ın mevcut vites stratejilerine uyumluluğu da arttırıyor. Ayrıca 5. NESİL kontrol modülüne eklenen yeni bir eğim ölçer, hassasiyeti ve tepki-verme duyarlılığı ile görevin gerekliliklerine göre performansı en ideal hale getiriyor. Yüke ve yol koşullarına bağlı olarak daha hızlı ve daha doğru vites geçişleriyle yakıt ekonomisinin artırılmasını sağlıyor.

 

Dr. Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir